Insalata di gamberi alla siciliana

4.9 94 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 200 g di cipolla rossa a fettine sottili (1-2 mm)
  • 30 - 40 g di aceto di vino rosso
  • 10 g di prezzemolo le foglioline lavate ed asciugate
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 40 g di succo di lime spremuto fresco
    40 g di succo di limone, spremuto fresco
  • ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 300 g di acqua
  • 500 g di gamberoni giganti crudi, sgusciati e privati del filo intestinale (1 kg circa di gamberoni interi)
  • 4 - 6 fette di lime (2-3 mm)
    4 - 6 fette di limone, (2-3 mm)
  • 200 g di bulbo di finocchio a fettine sottili (1-2 mm)
  • 400 g di pomodorini a metà

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 173.7 kcal / 726.8 kJ
Białko 12.8 g
Tłuszcz 9.4 g
Węglowodany 10.2 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 752.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...