Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 50 g water
- 170 g salted butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 180 g milk
- 2 tsp white sugar
- 3 tsp dried instant yeast
- 2 eggs
- 650 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 tsp salt
Cheese filling
- 200 g feta cheese, cut into cubes (2 cm)
- 180 g haloumi, cut into cubes (2 cm)
- 250 g mozzarella, cut into cubes (2 cm)
Assembly
- 1 tbsp water, plus extra for sealing
- 1 egg
- 1 tbsp sesame seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2062.9 kJ / 491.2 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.9 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 1059.4 mg
Alternatywne przepisy
Brioche fruit tarts
4h
Olive and fennel grissini
25h 30min
Pizza Margherita
2 Std. 10 Min
Gorgonzola cheesecakes with pear jam
45 min
Gozleme
1 Std. 40 Min
Fatayer with cheese and mint
2j 15 menit
Cheese and spring onion galette
1h 15 min
Asparagus tart with sour cream pastry
2h
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2h 30 min
Blueberry brioche buns
1u. 50min
Brunch bread
1h 15 min
Durban naan
1h 45 min