![Apple ginger cake with salted caramel sauce Apple ginger cake with salted caramel sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F56BFC6C-2A3D-4C9B-9D3E-36B6BB041C0B/Derivates/ce920d3a-a9aa-4ea1-8c2e-3c0d54213a5d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Apple purée
- 500 g red apples (approx. 4 apples), peeled, cored and cut into pieces (2 cm)
Cake
- 180 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing (see Tips)
- 400 g spelt flour, plus extra for dusting
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 eggs
- 150 g coconut sugar (see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground cloves
Salted caramel sauce
- 120 g salted butter
- 150 g double cream (see Tips)
- 100 g coconut sugar (see Tips)
- ¼ - ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1454.3 kJ / 346.3 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Yoghurt cake
1 godz. 40 min
Peach and plum upside-down cake
50min
Fennel, date and nut bread
1h 15min
Lemon olive oil salted macadamia biscuits
1 godz. 25 min
Apple and date cake
1h 30min
Lime sour cream bundt cake
50min
Pear and Walnut Cake
1h 35min
Ginger bundt cake
1h
Whole orange cake with spiced syrup
2h 20min
Orange and almond cake
2h 20min
Apple tea cakes
1h 10min
Caribbean carrot cake
2h 10min