Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Glaze
- 150 g pineapple juice
- 95 g orange marmalade
- 2 tsp soy sauce
- 1 tbsp maple syrup
- 1 tbsp brandy
- 50 g brown sugar
- 1 - 2 pinches ground cinnamon
- 1 star anise (opcjonalnie)
Ham
- 5000 g whole leg cured ham on the bone
- whole cloves (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2142 kJ / 510 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 5353.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cider-brined pork chops with apple dressing
2h 20min
Braised Lamb Shanks
3h 35min
Meat stock paste
45 min
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
1 godz.
Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots
7h 25 min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45 min
Traditional cocktail sauce
5 min
Pineapple and orange glazed ham
2 godz.
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3h 40 min
Zingy avocado and lime dip
10min
Corned beef with mustard sauce
1h 30min
Baked artichoke dip
35min