![Olive and fennel grissini Olive and fennel grissini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/46E09B42-8253-4934-AE7D-E8D4CE0CC845/Derivates/E85AA296-3AE2-4455-8D12-87336F49DF8F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Olive and fennel
- 1 tsp fennel seeds
- 150 g pitted Kalamata olives, drained
Grissini
- 500 g baker's flour, plus extra for dusting
- 1 pinch caster sugar
- 20 g fresh yeast, or 2 tsp dried instant yeast (1 sachet)
- 2 tsp sea salt, plus extra for sprinkling
- 70 g poppy seeds
- 50 g sesame seeds
- 80 g extra virgin olive oil, plus extra for brushing and greasing
- 300 g water, warm
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 617 kJ / 147 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 332.2 mg
Alternatywne przepisy
Panforte
1h 30min
Herbed lavosh
55 dk
Almond biscotti
1 godz. 10 min
Spiced cherry brioche wreath
2h 20min
Speculaas
1 godz.
Focaccia
2h 5 min
Macadamia and Parmesan biscuits
25 Min
Fruity pear mince tarts
2h 30min
Almond addiction
1 godz.
Star anise and cinnamon syrup
45 min
Walnut and blue cheese shortbread
1h 20min
Pfeffernüsse (German spice biscuits)
2sa 40 dk