Wersje kompatybilne
Turkey breast roulade with apple and sage stuffing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Apple sage stuffing
- 2 garlic cloves
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 40 g butter
- 2 Granny Smith apples, core removed and cut into eighths
- 8 fresh sage leaves
- 1 tbsp verjuice or white wine vinegar
- 160 g day old bread (approx. 3-4 slices) torn into pieces (3 cm)
- 2 pinches sea salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
Turkey roulade
- 4 turkey breast fillet, skinless
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 700 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2947 kJ / 702 kcal
- Białko
- 95 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 1384.1 mg
Alternatywne przepisy
Cranberry and rosemary chutney
40min
British spice rub
5 min
Gin and lime pie
3 Std. 10 Min
Rosemary salt
24 Std. 5 Min
Curried almonds
25 min
Herb and garlic dip
10 min
Butter
10 min
Gail Kordic's Caramel oranges with sabayon (TM6)
50min
Apricot liqueur
1h
Brazilian cheese puffs
20 min
Spiced cherry brioche wreath
2h 20min
Porcini mushroom salt
5 min