Grilled potato salad with pangrattato

Grilled potato salad with pangrattato

4.9 53 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • water
    500 g
  • kipfler potatoes unpeeled and cut into halves (see Tips)
    1000 g
  • salt plus extra to season
    2 pinches
  • olive oil for drizzling
  • ground black pepper plus extra to season
    2 pinches
  • fresh dill fronds only (see Tips)
    3 sprigs
  • crème fraîche
    200 g
  • wholegrain mustard
    2 - 3 tsp
Pangrattato
  • olive oil
    20 g
  • day-old bread torn into pieces and crusts removed (approx. 2 slices - see Tips)
    40 g
  • pancetta cut into pieces (see Tips)
    100 g
  • rocket
    60 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 323 kcal / 1356.6 kJ
Białko 10.9 g
Tłuszcz 20.5 g
Węglowodany 22.2 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Sód 452.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...