![Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/11E25F8A-70DF-47AB-8FDA-1254DBC3F098/Derivates/af0f3a95-0a62-4704-8f1a-3143867f42ea.jpg)
Wersje kompatybilne
Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beef cheeks
- 20 g vegetable oil, plus extra for frying
- 4 beef cheeks (approx. 800 g), trimmed
- 180 g brown onion, cut into wedges (1 cm)
- 150 g celery, cut into pieces (2-3 cm)
- 120 g carrot, cut into pieces (2-3 cm)
- 120 g leek, cut into pieces (2-3 cm)
- 2 garlic cloves, crushed
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 150 g red wine
- 1 tsp Beef stock paste (see Tips)
- 500 g water
Roast baby onions
- 10 pickling onions, unpeeled, cut into halves
- 1 tbsp vegetable oil
- salt, to season
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
Vanilla carrot purée
- 3 carrots (approx. 250 g), trimmed and cut into pieces (2 cm)
- 50 g unsalted butter
- ½ vanilla bean, seeds scraped and reserved
- 2 pinches salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 150 - 200 g water, to just cover carrots, plus extra if needed
Thyme glazed carrots
- 30 g unsalted butter
- 16 baby carrots, trimmed
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
Brioche croutons
- 2 tbsp unsalted butter
- 50 g brioche, bread, cut into small cubes (5 mm - see Tips)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- fresh thyme, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3018.1 kJ / 718.6 kcal
- Białko
- 50.1 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 39.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.3 g
- Błonnik
- 15.5 g
- Sód
- 695.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Slow cooked beef with wasabi mash (Louise Keats)
29hod. 45min
Scallops with pea purée
25 Min
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2h 20min
Pork in green pepper and cognac sauce
50min
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2h 20min
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM6)
4 Std. 20 Min
Beef tapenade crostini
1 Std. 40 Min
Cauliflower mash
25 Min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3klst 10 min
Chinese five spice beef cheeks
4h 25min
Rare beef steak with herb garlic butter
2h 15min
San choy bau (Matt Sinclair)
30min