Wersje kompatybilne
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gin and finger lime granita
- 60 g caster sugar
- 60 g water
- 40 g gin
- 200 g tonic water
- 1 - 2 finger limes, pearls only, plus extra to serve
Lime panna cotta
- 3 titanium strength gelatine leaves
- 150 g caster sugar, to taste
- 2 limes, zested, no white pith
- 300 g pouring (whipping) cream
- 300 g buttermilk
Lime syrup
- 40 g lime juice
- 120 g caster sugar
- 20 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1875.1 kJ / 448.2 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 64.6 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 123.1 mg
Alternatywne przepisy
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25h 20 min
Mixed berry pavlova stack
5h 30 min
White bean purée and anchovy on crostini
45 min
Smoked salmon mousse
5min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40 min
Whipped brie with fruit and nut caramel crunch
30 min
Mixed berry pavlova stack
5h 30 min
Sous-vide strawberries with white chocolate mousse
2h
Scallops with pea purée
25 min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24j 35 menit
Frozen mojito cheesecake
24h 25 min
Traditional crème brûlée
25u.