![Lime panna cotta with gin and finger lime granita Lime panna cotta with gin and finger lime granita](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/705c86625e4b9020c028af4c858c71d2/Derivates/3979e75ea976b48605266a695ec399ef7db45503.jpg)
Wersje kompatybilne
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gin and finger lime granita
- 60 g caster sugar
- 60 g water
- 40 g gin
- 200 g tonic water
- 1 - 2 finger limes, pearls only, plus extra to serve
Lime panna cotta
- 3 titanium strength gelatine leaves
- 150 g caster sugar, to taste
- 2 limes, zested, no white pith
- 300 g pouring (whipping) cream
- 300 g buttermilk
Lime syrup
- 40 g lime juice
- 120 g caster sugar
- 20 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1875.1 kJ / 448.2 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 64.6 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 123.1 mg
Alternatywne przepisy
"To die for" mini pavlovas
2h 40min
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2h 20min
Panna cotta
6h 15min
Persian honeycomb bark
1 godz. 30 min
Festive lobster pâté
4h 45min
Figs with spiced custard and nougat cream (TM6)
40 min
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2h 40min
Apple pie and almond cream (Ray Capaldi)
1 godz. 30 min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 Std. 15 Min
Chilli crab with coconut rice and sambal (TM6, Mark LaBrooy)
1 godz. 30 min
Traditional crème brûlée
25 Std.
Pavlova
6h