Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 3 eggs
- 100 g caster sugar
- 1 tsp vanilla bean paste
- 100 g self-raising flour
White chocolate mousse
- 160 g coconut milk
- 1 ½ tsp gelatine powder
- 250 g white chocolate, broken into pieces
- 80 g cream cheese
- 450 g thickened cream
- 1 tsp vanilla bean paste
Passionfruit syrup
- 50 g water
- 50 g caster sugar
- 1 fresh passionfruit, pulp strained
Assembly
- 2 fresh mangoes, thinly sliced
- 1 fresh pineapple, peeled, halved horizontally, cored and cut into 2 cm pieces, half reserved for pineapple flowers (optional -see Tips)
- 2 fresh passionfruit, pulp removed
- 300 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2304 kJ / 550.7 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 53.2 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 188.3 mg
Alternatywne przepisy
Orange yoghurt cake (Diabetes)
1h
Ciabatta olive sticks
2 Std. 5 Min
Speedy Chicken coleslaw salad (Thermomix®️ Cutter, TM6)
40 Min
Lemon glaze madeleines
24 Std. 30 Min
Little citrus puddings (Diabetes)
24 Std. 30 Min
Edna's lemon curd teacake
40 Min
Berry and chocoletta ripple ice cream loaf
9h
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter)
48 godz. 20 min
Magnolia Kitchen caramel ganache
4h 40min
Coleslaw (Thermomix® Cutter)
10 min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26 Std. 10 Min
Best ever carrot cake
1 Std. 35 Min