![White chocolate and tropical trifle White chocolate and tropical trifle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6ce562dab293d2c048094afc451958f5/Derivates/4871cedcf3b08910a8ed3adca6b2f0cd96a54a63.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 3 eggs
- 100 g caster sugar
- 1 tsp vanilla bean paste
- 100 g self-raising flour
White chocolate mousse
- 160 g coconut milk
- 1 ½ tsp gelatine powder
- 250 g white chocolate, broken into pieces
- 80 g cream cheese
- 450 g thickened cream
- 1 tsp vanilla bean paste
Passionfruit syrup
- 50 g water
- 50 g caster sugar
- 1 fresh passionfruit, pulp strained
Assembly
- 2 fresh mangoes, thinly sliced
- 1 fresh pineapple, peeled, halved horizontally, cored and cut into 2 cm pieces, half reserved for pineapple flowers (optional -see Tips)
- 2 fresh passionfruit, pulp removed
- 300 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2304 kJ / 550.7 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 53.2 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 188.3 mg
Alternatywne przepisy
Non-alcoholic Christmas punch
10 Min
Christmas Berry Trifle
4小时
Whipped Cream
10 Min
Custard
10 Min
Spiced almond eggnog
30 min
Stewed Rhubarb with Apple and Strawberries
20 min
Meringue Easter Nests
3hod. 20min
Quince crumble
1h 25 min
Aquafaba meringue kisses
2h 30min
Classic zabaglione
15 min
Ghost meringues
12h 25min
Strawberry jelly slice
2h 40min