
Urządzenia i Akcesoria
Kaszotto jaglane z kurczakiem i pieczarkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
kaszy jaglanej200 g
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki30 g
-
orzechów włoskich, łuskanych60 - 70 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół50 g
-
ząbek czosnku1
-
masła50 g
-
piersi z kurczaka pokrojonej na 2 cm kawałki400 g
-
białych pieczarek, świeżych pokrojonych w 2-3 mm plastry250 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
515.5 kcal /
2158.3 kJ
Białko
34.5 g
Tłuszcz
25.2 g
Węglowodany
42 g
Błonnik
4.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA TRENING
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Curry z kaszy jaglanej, kurczaka i ananasa (bez glutenu)
50min
Roladki z kurczaka z chorizo i jogurtowym sosem curry
55min
Makaron pełnoziarnisty na kremie z ciecierzycy z krewetkami
35min
Pilaw z porem i indykiem
30min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20min
Kaszotto z kaszy gryczanej z porem, jarmużem i kurczakiem
45min
Cytrynowy kurczak z kaszą kuskus i cukiniowo-jogurtowym dipem
35min
Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną
55min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35min
Pęczotto z indykiem, cukinią i suszonymi pomidorami
55min