
Urządzenia i Akcesoria
Tagliatelle z wołowiną i gorgonzolą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
3 filety z anchois, w oleju odsączone z zalewy
-
400 g mięsa wołowego bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 2 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
50 g suszonych pomidorów odsączonych z zalewy
-
2 ząbki czosnku
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g selera naciowego pokrojonego w 3 mm plastry
-
40 g oliwy z oliwek
-
60 g białego wina, wytrawnego
-
580 g wody
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
350 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
-
80 g sera gorgonzola, łagodnego pokrojonego na kawałki
-
80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżka tymianku, świeżego tylko liście
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
750 kcal /
3142 kJ
Białko
37.2 g
Tłuszcz
33.2 g
Węglowodany
77.9 g
Błonnik
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska