Tagliatelle z wołowiną i gorgonzolą

Tagliatelle z wołowiną i gorgonzolą

3.1 102 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje

Składniki

  • 3 filety z anchois, w oleju odsączone z zalewy
  • 400 g mięsa wołowego bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 2 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
  • 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 50 g suszonych pomidorów odsączonych z zalewy
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g selera naciowego pokrojonego w 3 mm plastry
  • 40 g oliwy z oliwek
    40 g oleju, ze słoika z suszonymi pomidorami
  • 60 g białego wina, wytrawnego
  • 580 g wody
  • 1 ½ - 2 łyżeczki soli
  • 350 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
  • 80 g sera gorgonzola, łagodnego pokrojonego na kawałki
  • 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 łyżka tymianku, świeżego tylko liście
    1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 750 kcal / 3142 kJ
Białko 37.2 g
Tłuszcz 33.2 g
Węglowodany 77.9 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...