Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 filety z anchois, w oleju, odsączone z zalewy
- 400 g mięsa wołowego, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 2 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 50 g suszonych pomidorów, odsączonych z zalewy
- 2 ząbki czosnku
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g selera naciowego, pokrojonego w 3 mm plastry
-
40
g oliwy z oliwek
lub 40 g oleju, ze słoika z suszonymi pomidorami - 60 g białego wina, wytrawnego
- 580 g wody
- 1 ½ - 2 łyżeczki soli
- 350 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
- 80 g sera gorgonzola, łagodnego, pokrojonego na kawałki
- 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1
łyżka tymianku, świeżego, tylko liście
lub 1 łyżeczka tymianku, suszonego - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3142 kJ / 750 kcal
- Białko
- 37.2 g
- Węglowodany
- 77.9 g
- Tłuszcz
- 33.2 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 Min
Curry z wołowiną
45min
Kurczak w winie
1h 50min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 Min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1h 20min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50min
Wołowina w piwie po flamandzku
1h 45 min
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 Min
Sauté z cielęciny
1h 25min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1h 20min
Kurczak z makaronem i pesto
30 Min