Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
TM5 TM6

Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki

4.5 (145 ocen)

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 5 gałązek koperku, świeżego, tylko liście
  • 350 g ogórka, pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka soli
  • 350 g jogurtu greckiego
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g kalarepy, pokrojonej na kawałki
  • 300 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 30 g bułki tartej
  • 10 - 20 g sosu sojowego
  • 2 jajka
  • 500 g wody
  • 200 g czerwonych buraków
  • 300 - 400 g marchewki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1466.4 kJ / 350.2 kcal
Białko
25.2 g
Węglowodany
30 g
Tłuszcz
17.2 g
Błonnik
6.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy