Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g sera mozzarella, odsączonego, pokrojonego na kawałki
-
80
g czarnych oliwek, bez pestek
lub 80 g zielonych oliwek, bez pestek - 50 g oliwy z oliwek
- 1200 g wody
- 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do doprawienia do smaku
-
320
g makaronu, suchego, typu farfalle
lub 320 g makaronu, suchego, typu fusilli - pieprz czarny, mielony, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2225.3 kJ / 531.5 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 86.5 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 930 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron penne zapiekany z purée kalafiorowym
1 Std. 20 Min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 Min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40 Min
Makaron z papryką i kozim serem
20 min
Makaron w sosie pomidorowym
30 Min
Makaron z bakłażanem i pomidorami
55min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 Std.
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20 min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30 Min
Makaron a'la carbonara
30 Min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 Min