Farfalle z mozzarellą i oliwkami

Farfalle z mozzarellą i oliwkami

3.4 189 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 125 g sera mozzarella miękkiego, odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
  • 15 liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 120 g czarnych oliwek, bez pestek odsączonych
    120 g zielonych oliwek, bez pestek, odsączonych
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1200 g wody
  • 320 g makaronu, suchego, typu farfalle

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1310.9 mg
Białko 16.4 g
Kalorie 2204.6 kJ / 526.9 kcal
Tłuszcz 33.1 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 62.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...