Farfalle z mozzarellą i oliwkami
TM6 TM5

Farfalle z mozzarellą i oliwkami

3.4 (166 ocen)

Składniki

  • 125 g sera mozzarella, odsączonego, pokrojonego na kawałki
  • 80 g czarnych oliwek, bez pestek
    lub 80 g zielonych oliwek, bez pestek
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 1200 g wody
  • 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do doprawienia do smaku
  • 320 g makaronu, suchego, typu farfalle
    lub 320 g makaronu, suchego, typu fusilli
  • pieprz czarny, mielony, do smaku

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2225.3 kJ / 531.5 kcal
Białko
17.8 g
Węglowodany
86.5 g
Tłuszcz
15.8 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Błonnik
7.9 g
Sód
930 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy