Urządzenia i Akcesoria
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
125 g sera mozzarella miękkiego, odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
-
15 liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
120 g zielonych oliwek, bez pestek, odsączonych120 g czarnych oliwek, bez pestek odsączonych
-
50 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1200 g wody
-
320 g makaronu, suchego, typu farfalle
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1310.9 mg
Białko
16.4 g
Kalorie
2204.6 kJ /
526.9 kcal
Tłuszcz
33.1 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
62.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PROSTE MAKARONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30 min
Zapiekanka makaronowa z kalafiorem i serem
50 min
Makaron z papryką i kozim serem
20 min
Pizza z makaronu spaghetti (TM5, TM6)
1 godz. 10 min
Makaron z bakłażanem i pomidorami
55 min
Gnocchi w sosie pomidorowym
30 min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1 godz.