Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g kolendry, świeżej
- 2 ząbki czosnku
- 200 g zielonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oliwy z oliwek
- 100 g orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 400 g batatów, pokrojonych w 3 cm kostkę
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona - ¼ - ½ łyżeczki soli
- 150 g wody
- 650 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych w 3 cm kostkę
- 240 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej z zalewy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2633 kJ / 628 kcal
- Białko
- 55 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 13.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Potrawka z wołowiną i papryką
55 min
Gulasz z soczewicą
2h 50 min
Gulasz drobiowy z pomidorami i fasolą
35 min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1h 40 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Wołowina w piwie po flamandzku
1h 45 min
Gulasz z kurczaka, chorizo i ciecierzycy
50 min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 min
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą
2h
Curry z soczewicy z kurczakiem
8h 35min
Pilaw z porem i indykiem
30 min