
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą i batatami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
5 g kolendry, świeżej
-
2 ząbki czosnku
-
200 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oliwy z oliwek
-
100 g orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
400 g batatów pokrojonych w 3 cm kostkę
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
150 g wody
-
650 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 3 cm kostkę
-
240 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
397.8 kcal /
1664.5 kJ
Białko
33 g
Tłuszcz
16.7 g
Węglowodany
29.4 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Sód
362.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA Z DROBIU
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Kurczak po myśliwsku
50 min
Gulasz drobiowy z pomidorami i fasolą
35 min
Gulasz z kurczaka, chorizo i ciecierzycy
50 min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Curry z soczewicy z kurczakiem
8 godz. 35 min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 godz. 20 min
Potrawka z wołowiną i papryką
55 min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50 min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min
Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową
50 min
Kurczak w jogurtowym sosie curry
40 min