Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą i batatami
TM5 TM6

Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą i batatami

4.2 (301 ocen)

Składniki

  • 5 g kolendry, świeżej
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g zielonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 100 g orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 400 g batatów, pokrojonych w 3 cm kostkę
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • 150 g wody
  • 650 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych w 3 cm kostkę
  • 240 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej z zalewy

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2633 kJ / 628 kcal
Białko
55 g
Węglowodany
42 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
13.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy