Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą i batatami

Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą i batatami

4.2 318 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • 5 g kolendry, świeżej
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 100 g orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 400 g batatów pokrojonych w 3 cm kostkę
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • 150 g wody
  • 650 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 3 cm kostkę
  • 240 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 397.8 kcal / 1664.5 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 16.7 g
Węglowodany 29.4 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Sód 362.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...