Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 jajka
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego, plus 1 szczypta do przyprawienia jajka
- ½ łyżeczki soli, plus 1 szczypta do przyprawienia jajka
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 250 g mięsa z indyka, bez skóry i kości, bez białych błonek, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 100 g liści szpinaku baby, świeżych
- 15 g bułki tartej, plus 1-2 łyżki (opcjonalnie), plus dodatkowa ilość do panierowania kotletów
- 1 - 2 łyżki oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1318 kJ / 315 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1h
Pulpety z indyka i kaszy kuskus
55 Min
Kotlety z piersi indyka i pełnoziarnistej kaszy orkiszowej
1h 15 min
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym
1h
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
1h
Muffinki brokułowe z szynką
1h
Muffiny z łososiem i koperkiem z Varomy
45 Min
Pulpety z indyka z pęczakiem i sosem pomidorowo-miodowym
1h 20min
Pulpety indycze nadziewane mozzarellą
40 min
Kotlety (croquetas) z indyka nadziewane mozzarellą
40 min
Marokańskie kotleciki z indyka
20 Min
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55 Min