Urządzenia i Akcesoria
Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
2 jajka
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus 1 szczypta do przyprawienia jajka
-
½ łyżeczki soli plus 1 szczypta do przyprawienia jajka
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
250 g mięsa z indyka, bez skóry i kości bez białych błonek, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
15 g bułki tartej plus 1-2 łyżki (opcjonalnie), plus dodatkowa ilość do panierowania kotletów
-
1 - 2 łyżki oliwy z oliwek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
27 g
Kalorie
1318 kJ /
315 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PULPETY I KOTLETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wytrawne muffiny cukiniowe
1 godz. 10 min
Placki z marchewki z dipem oscypkowym
1 godz.
Muffiny z łososiem i koperkiem z Varomy
45 min
Marokańskie kotleciki z indyka
20 min
Placki z dyni i kurczaka
40 min
Marchewkowe klopsiki z ratatouille
40 min
Kotlety (croquetas) z indyka nadziewane mozzarellą
40 min
Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym
55 min
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym
1 godz.
Pulpety z indyka z pęczakiem i sosem pomidorowo-miodowym
1 godz. 20 min
Pulpety indycze nadziewane mozzarellą
40 min
Pulpety z indyka i kaszy kuskus
55 min