Urządzenia i Akcesoria
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
woda osolona, ilość do ugotowania makaronu
-
300 g makaronu, suchego, typu farfalle
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 ½ łyżki skrobi kukurydzianej
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g wędzonego łososia pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10.4 g
Kalorie
1718.7 kJ /
410.5 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
43.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA SARDYŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti carbonara (TM5, TM6)
40 min
Sałatka makaronowa z krewetkami i awokado
30 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Risotto z dorszem, groszkiem i miętą
40 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40 min
Spaghetti z tuńczykiem (TM5, TM6)
40 min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min
Makaron a'la carbonara
30 min
Farfalle z łososiem i pesto
45 min
Risotto z krewetkami
45 min