Wersje kompatybilne
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- woda, osolona, ilość do ugotowania makaronu
- 300 g makaronu, suchego, typu farfalle
- 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 ½ łyżki skrobi kukurydzianej
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g wędzonego łososia, pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1718.7 kJ / 410.5 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 43.8 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35min
Spaghetti z tuńczykiem
40 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25min
Makaron a'la carbonara
30 min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40 min
Spaghetti carbonara
40 min
Spaghetti z sosem szparagowym
55min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25min
Makaron z sosem z trzech serów
15min
Farfalle z łososiem i pesto
45 min
Tagliatelle z krewetkami
30 min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25min