
Wersje kompatybilne
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- woda osolona, ilość do ugotowania makaronu
- 300 g makaronu, suchego, typu farfalle
- 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 ½ łyżki skrobi kukurydzianej
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g wędzonego łososia pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 410.5 kcal / 1718.7 kJ
- Białko
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Węglowodany
- 43.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron a'la carbonara
30 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z kurkami
35 min
Spaghetti carbonara
40 min
Risotto z parmezanem
30 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40 min
Spaghetti z tuńczykiem
40 min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35 min