Szybka zupa ratatouille
TM6 TM5

Szybka zupa ratatouille

4.0 (301 ocen)

Składniki

  • 70 g cebuli dymki, ze szczypiorem (ok. 3 szt.), pokrojonej w 0,5 cm plastry
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 200 g pomidorów, przekrojonych na pół
  • 150 g papryki, żółtej lub czerwonej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 180 g cukinii, pokrojonej w 1 cm kostkę
  • 150 g bakłażana, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 650 g wody
  • 20 g koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 1 łyżka oregano, suszonego
    lub 2 łyżki oregano, świeżego tylko liście, posiekanego
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • rozmaryn, świeży tylko liście, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
406 kJ / 97 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcz
6 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy