Szybka zupa ratatouille

Szybka zupa ratatouille

4.0 314 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli dymki ze szczypiorem (ok. 3 szt.), pokrojonej w 0,5 cm plastry
    70 g
  • ząbki czosnku
    2
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    2 gałązki
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • pomidorów przekrojonych na pół
    200 g
  • papryki żółtej lub czerwonej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    150 g
  • cukinii pokrojonej w 1 cm kostkę
    180 g
  • bakłażana pokrojonego w 1 cm kostkę
    150 g
  • wody
    650 g
  • koncentratu pomidorowego
    20 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • oregano, suszonego
    1 łyżka
    2 łyżki oregano, świeżego, tylko liście, posiekanego
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • rozmaryn, świeży tylko liście, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 97 kcal / 406 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...