
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 3 ząbki czosnku
- 2 zielone papryczki chili, świeże, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
- 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 10 g kolendry, świeżej
- 20 g oleju
- 2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- 2 łyżeczki kolendry, mielonej
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
- 70 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 400 g jogurtu greckiego
- 600 g udek z kurczaka, bez skóry i kości, pokrojonych na 2-2,5 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2115 kJ / 506 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Przyprawa garam masala
5 min
Kurczak w jogurtowym sosie curry
40 min
Maślany kurczak (Butter chicken)
1 godz.
Kurczak garam masala
40 min
Kurczak garam masala z ryżem
1 godz.
Curry z kurczaka z dynią i pieczarkami
1 godz.
Curry z kurczakiem i mango
45 min
Kurczak koronacyjny Elżbiety II
30 min
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1 godz. 5 min
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 godz. 30 min
Curry z soczewicy z kurczakiem
8 godz. 35 min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 godz. 15 min