Urządzenia i Akcesoria
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
60 - 70 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
40 g migdałów, w płatkach40 g orzeszków piniowych
-
30 g oliwy z oliwek
-
25 - 30 g bazylii, świeżej
-
3 ząbki czosnku
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
620 g wody
-
350 g makaronu, suchego, krótkiego np. orecchiette, farfalle
-
100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
20.4 g
Kalorie
2465 kJ /
588.8 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
5.5 g
Węglowodany
79 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE MAKARONY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti napoletana (TM5, TM6)
40 min
Penne all'arrabbiata
20 min
Makaron z papryką i kozim serem
20 min
Makaron z serem feta i pomidorami
40 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM5, TM6)
40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym
35 min
Spaghetti aglio e olio (TM5, TM6)
35 min
Farfalle z łososiem i pesto
45 min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40 min
Makaron w sosie pomidorowym
30 min