
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pomarańcza ekologiczna
- 600 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry (4 filety, 150 g każdy)
- 2 ząbki czosnku
- 700 g fenkułu (250 g pokrojonego w 2 mm paski, 450 g pokrojonego na kawałki)
- 20 g oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki cukru
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 1 ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 600 g wody
- 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 350 g makaronu, świeżego typu tagliatelle (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 818.8 kcal / 3428 kJ
- Białko
- 43.8 g
- Tłuszcz
- 40.8 g
- Węglowodany
- 73.2 g
- Błonnik
- 8.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pstrąg marynowany
25 godz. 35 min
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1 godz. 20 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 min
Tuńczyk w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami
25 min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 godz. 5 min
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 godz.
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min