Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
TM5 TM6

Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą

4.2 (17 ocen)

Składniki

  • 1 pomarańcza, ekologiczna
  • 600 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry (4 filety, 150 g każdy)
  • 2 ząbki czosnku
  • 700 g fenkułu, (250 g pokrojonego w 2 mm paski, 450 g pokrojonego na kawałki)
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 1 ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 600 g wody
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 350 g makaronu, świeżego, typu tagliatelle (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3428 kJ / 818.8 kcal
Białko
43.8 g
Węglowodany
73.2 g
Tłuszcz
40.8 g
Błonnik
8.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy