Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
-
1 pomarańcza ekologiczna
-
600 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry (4 filety, 150 g każdy)
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
2 łyżeczki cukru
-
450 g fenkułu pokrojonego na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
600 g wody
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
350 g makaronu, świeżego typu tagliatelle (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
43.8 g
Kalorie
3428 kJ /
818.8 kcal
Tłuszcz
40.8 g
Błonnik
8.2 g
Węglowodany
73.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POMARAŃCZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
45 min
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 godz.
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Gołąbki z dorszem
1 godz. 20 min
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 min
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50 min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 min