Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą

Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą

4.2 18 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje

Składniki

  • pomarańcza ekologiczna
    1
  • filetów z łososia, świeżych, bez skóry (4 filety, 150 g każdy)
    600 g
  • ząbki czosnku
    2
  • fenkułu (250 g pokrojonego w 2 mm paski, 450 g pokrojonego na kawałki)
    700 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • cukru
    2 łyżeczki
  • soli
    1 ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 ¼ łyżeczki
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • wody
    600 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    150 g
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka
  • makaronu, świeżego typu tagliatelle (patrz wskazówka)
    350 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 818.8 kcal / 3428 kJ
Białko 43.8 g
Tłuszcz 40.8 g
Węglowodany 73.2 g
Błonnik 8.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...