Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
Składniki
-
1 pomarańcza ekologiczna
-
600 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry (4 filety, 150 g każdy)
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
2 łyżeczki cukru
-
450 g fenkułu pokrojonego na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
600 g wody
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
350 g makaronu, świeżego typu tagliatelle (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone; Jagodowa pianka
1 godz.
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1 godz. 20 min
Ryba w papilotach ze świeżym kokosem, quinoa i porem
2 godz. 15 min
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
45 min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 godz.
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 godz.
Łosoś w pikantnej glazurze pomidorowej
35 min
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 min
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.