
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
-
pomarańcza ekologiczna1
-
filetów z łososia, świeżych, bez skóry (4 filety, 150 g każdy)600 g
-
ząbki czosnku2
-
fenkułu (250 g pokrojonego w 2 mm paski, 450 g pokrojonego na kawałki)700 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
cukru2 łyżeczki
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 ¼ łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
wody600 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu150 g
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
makaronu, świeżego typu tagliatelle (patrz wskazówka)350 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
818.8 kcal /
3428 kJ
Białko
43.8 g
Tłuszcz
40.8 g
Węglowodany
73.2 g
Błonnik
8.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POMARAŃCZE
10 Przepisów
Polska
Polska