Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą

Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą

4.1 19 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje

Składniki

  • 1 pomarańcza ekologiczna
  • 600 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry (4 filety, 150 g każdy)
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki cukru
  • 450 g fenkułu pokrojonego na kawałki
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 600 g wody
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 350 g makaronu, świeżego typu tagliatelle (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 43.8 g
Kalorie 3428 kJ / 818.8 kcal
Tłuszcz 40.8 g
Błonnik 8.2 g
Węglowodany 73.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...