
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka azjatycka z klopsikami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
orzechów nerkowca, surowych50 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki80 g
-
białej rzodkwi pokrojonej na kawałki80 g
-
octu ryżowego40 g
-
miodu płynnego20 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
ząbki czosnku2
-
mięsa wieprzowego bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 2 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)300 g
-
sosu sambal oelek3 łyżeczki
-
sosu rybnego1 łyżka
-
wody500 g
-
majonezu100 g
-
sosu sojowego20 g
-
sałaty rzymskiej porwanej na kawałki200 g
-
pomidorków cherry przekrojonych na pół200 g
-
ogórka pokrojonego na 2 mm półplasterki100 g
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
-
mięta, świeża (opcjonalnie) tylko liście, do dekoracji
-
limonka ekologiczna, pokrojona na 6 kawałków, do podania1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
338 kcal /
1414.1 kJ
Białko
11.8 g
Tłuszcz
27.4 g
Węglowodany
12.7 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
1164.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska