
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka azjatycka z klopsikami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
50 g orzechów nerkowca, surowych
-
80 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g białej rzodkwi pokrojonej na kawałki
-
40 g octu ryżowego
-
20 g miodu płynnego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
2 ząbki czosnku
-
300 g mięsa wieprzowego bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 2 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
-
3 łyżeczki sosu sambal oelek
-
1 łyżka sosu rybnego
-
500 g wody
-
100 g majonezu
-
20 g sosu sojowego
-
200 g sałaty rzymskiej porwanej na kawałki
-
200 g pomidorków cherry przekrojonych na pół
-
100 g ogórka pokrojonego na 2 mm półplasterki
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
-
mięta, świeża (opcjonalnie) tylko liście, do dekoracji
-
1 limonka ekologiczna, pokrojona na 6 kawałków, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
338 kcal /
1414.1 kJ
Białko
11.8 g
Tłuszcz
27.4 g
Węglowodany
12.7 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
1164.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska