Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z soczewicą w stylu greckim
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
12 porcji
Składniki
-
75 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
300 g jogurtu typu greckiego
-
80 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
30 g miodu płynnego
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g roszponki250 g rukwi wodnej
-
750 - 800 g soczewicy z puszki (3 opakowania), odsączonej z zalewy
-
100 g czarnych oliwek, bez pestek w plasterkach lub przekrojonych na pół
-
270 - 300 g ogórków (2 szt.), obranych, pokrojonych na kawałki
-
150 g bulwy kopru włoskiego pokrojonego na kawałki
-
100 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
300 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
-
360 g sera feta pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcji
Białko
14.5 g
Kalorie
1184.9 kJ /
283 kcal
Tłuszcz
15.7 g
Błonnik
4.1 g
Węglowodany
24.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SAŁATKI XXL
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55 Min
Sałatka z komosą ryżową, marchewką i cukinią
1 Std. 35 Min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 Std.
Sałatka meksykańska z ryżem, kurczakiem i guacamole
1 Std. 30 Min
Sałatka z pomidorami i fasolą
30 Min
Sałatka detox
25 Min
Sałatka z czerwonej kapusty, komosy ryżowej i wegetariańskich kiełbas
35 Min
Dressing hummusowy
5 Min
Kuskus z morelami, orzechami laskowymi i serem feta oraz mieszanymi warzywami
1 Std. 15 Min
Sałatka z łososia, quinoa z warzywami i serem feta
50 Min
Sałatka rosyjska z burakami
1 Std. 10 Min
Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem
1 Std.