
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 50 g masła, miękkiego
-
1
łyżeczka białego octu winnego
lub 1 łyżeczka grappy - ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 631.8 kJ / 151 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta truflowa (pate pieczarkowe z truflą)
20min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1 Std. 10 Min
Ciasteczka z gorgonzolą
40 Min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min.
Pesto grzybowo-pieczarkowe
45 min
Pasta z oliwek
5 Min
Gremolata z parmezanem
5 Min
Pasta pomidorowa z bazylią i serem feta
10min
Ciasteczka z parmezanem i ziołami prowansalskimi
55 Min
Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
10min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30 min.
Dip serowy
10min