Pomidory faszerowane grzybami i orzechami

Pomidory faszerowane grzybami i orzechami

4.3 18 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
3 porcje

Składniki

  • orzechów, całych, mieszanych (np. migdały, orzechy włoskie)
    50 g
  • oliwy z oliwek, extra virgin
    30 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    50 g
  • pomidorów, dojrzałych (Ø 5-6 cm) (patrz wskazówka)
    1300 g
  • grzybów, świeżych (np. pieczarki, boczniaki)
    100 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    1 szczypta
  • mięty, świeżej
    10 - 12 liści
    1 łyżeczka mięty, suszonej
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    4 - 5 gałązek
  • ryżu białego, długoziarnistego
    75 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z ok. ½ cytryny)
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porcja

Kalorie 392 kcal / 1644 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 9.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...