
Urządzenia i Akcesoria
Pomidory faszerowane grzybami i orzechami
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
3 porcje
Składniki
-
orzechów, całych, mieszanych (np. migdały, orzechy włoskie)50 g
-
oliwy z oliwek, extra virgin30 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki50 g
-
pomidorów, dojrzałych (Ø 5-6 cm) (patrz wskazówka)1300 g
-
grzybów, świeżych (np. pieczarki, boczniaki)100 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego1 szczypta
-
mięty, świeżej10 - 12 liści
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji4 - 5 gałązek
-
ryżu białego, długoziarnistego75 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z ok. ½ cytryny)20 g
Wartości odżywcze na 1 porcja
Kalorie
392 kcal /
1644 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
33 g
Błonnik
9.2 g