Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 80 - 100 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 200 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 300 g pomidorów, pokrojonych w ćwiartki
Sos do sałatki
- 50 g oliwy z oliwek
- 30 g białego octu winnego
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka miodu
- ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 400 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości, usmażonej bez tłuszczu, pokrojonej w paski
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1286 kJ / 305 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka w indyjskim stylu
2 godz.
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20min
Sałatka z indykiem i awokado
35min
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1 godz. 15 min
Sałatka z makaronu z pstrągiem i warzywami
45min
Sałatka z mielonym kurczakiem
50min
Sałatka z makaronem razowym
35min
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1h
Sałatka z orkiszem i kurczakiem
1 godz. 15 min
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1h
Sałatka z kurczakiem
55min
Sałatka z indykiem i fasolką szparagową
35min