
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
estragonu, świeżego tylko liście (patrz wariant)30 g
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 2-3 cm kostkę400 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
warzyw, mieszanych (np. różyczki brokułu, papryka, marchewka, fenkuł, kalarepa), pokrojonych na 2 cm kawałki400 g
-
oliwy z oliwek2 łyżki
-
nasion kopru włoskiego, suszonych (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
wody1200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mieszanki ryżu białego i dzikiego250 g
-
mleka200 g
-
mąki pszennej30 g
-
masła20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
510.9 kcal /
2137.5 kJ
Białko
33.2 g
Tłuszcz
12.4 g
Węglowodany
62.9 g
Błonnik
4.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NOWALIJKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min
Roladki z indyka z cebulą i papryką z batatami i brokułem, zupa pieczarkowa
1 godz. 15 min
Kurczak z ziołowym sosem i sałatką z fasoli z pesto z rukoli
1 godz.
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1 godz.
Cytrynowy kurczak z kaszą kuskus i cukiniowo-jogurtowym dipem
35 min
Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem
30 min
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 min
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50 min
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 min
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min