Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni

Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni

4.3 113 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

Sałatka
  • 1100 g wody
  • 350 - 400 g różyczek brokułu (z 1 szt.), pokrojonych na 3-4 cm kawałki
  • 300 g sałaty lodowej pokrojonej na 8 cm kawałki
  • 30 - 40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 220 - 240 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej
    220 - 240 g czarnej fasoli, z puszki, odsączonej
  • 250 - 300 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
Dressing
  • 10 g musztardy miodowej
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 20 g syropu klonowego
  • 20 g octu balsamicznego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki bazylii, suszonej (opcjonalnie)
Serwowanie
  • 4 łyżki pestek dyni (patrz wskazówka)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 460 mg
Białko 12 g
Kalorie 1195.3 kJ / 285.5 kcal
Tłuszcz 18.8 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 26.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...