Urządzenia i Akcesoria
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
1 gruszka obrana, bez gniazd nasiennych, pokrojona w ósemki
-
1 szczypta cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
-
500 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia mięsa
-
600 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
650 g ziemniaków (Ø 5-6 cm), pokrojonych w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
200 - 250 g liści szpinaku baby, świeżych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
667 mg
Białko
28.8 g
Kalorie
1281.3 kJ /
306 kcal
Tłuszcz
6.3 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
37.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Polędwiczki wieprzowe z selerowym purée i sosem kaparowo-cytrynowym
45 min
Pierś z kurczaka z pesto z bryndzą
14 godz.
Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
1 godz. 45 min
Roladki z indyka z cebulą i papryką z batatami i brokułem, zupa pieczarkowa
1 godz. 15 min
Roladki z kurczaka z jabłkami, batatami i sosem curry
1 godz. 25 min
Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku
40 min
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40 min
Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami
35 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Rolada z indyka ze szpinakiem
2 godz. 10 min
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
13 godz. 20 min
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym
1 godz.