Urządzenia i Akcesoria
Suflet z boczku i jajek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 sztuk
Składniki
-
8 jajek
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
140 g śmietany, 18% tłuszczu
-
5 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego (ok. ½ pęczka)
-
masło do natłuszczenia foremek do sufletów
-
80 - 100 g szynki, gotowanej lub wędzonej, pokrojonej w kostkę80 - 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości chudego, pokrojonego w kostkę
-
500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
9 g
Kalorie
674 kJ /
161 kcal
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RODZINNA WIELKANOC
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45 min
Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
30 min
Jajka z boczkiem i papryką z Varomy
40 min
Mini frittaty
30 min
Zielone omleciki z Varomy
40 min
Sałatka z kolorowych pomidorów i pesto z rukoli
35 min
Sałatka z wędzonym pstrągiem i pesto z oscypkiem
1 godz. 30 min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35 min
Sałatka z indykiem i awokado
35 min
Jajka sadzone w papryce z dodatkami (z Varomy)
20 min
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25 min
Frittata niskowęglowodanowa
40 min