![Suflet z boczku i jajek Suflet z boczku i jajek](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B16A1E14-6EF2-48A6-8707-D6F0A61B779A/Derivates/C5710070-7B32-4E29-AB49-90CAB0218928.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 jajek
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 140 g śmietany, 18% tłuszczu
- 5 g szczypiorku, świeżego, drobno pokrojonego (ok. ½ pęczka)
- masło, do natłuszczenia foremek do sufletów
-
80 - 100
g boczku wędzonego, bez skóry i kości, chudego, pokrojonego w kostkę
lub 80 - 100 g szynki, gotowanej lub wędzonej, pokrojonej w kostkę - 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 674 kJ / 161 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45 Min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35 min
Minizapiekanki z owocami morza (bez laktozy)
1 godz. 35 min
Ziemniaki księżnej (pommes duchesse)
1h
Sałatka z kolorowych pomidorów i pesto z rukoli
35 min
Jajka z boczkiem i papryką z Varomy
40 Min
Mini frittaty
30 Min
Guacamole z gruszką i orzechami nerkowca
10min
Twarożek orzechowy z miodem
10min
Roladki z zielonego omletu z szynką i mozzarellą
20 min
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25 Min
Sałatka szpinakowa z łososiem i jajkiem w koszulce
30 Min