Suflet z boczku i jajek
TM5 TM6

Suflet z boczku i jajek

4.4 (57 ocen)

Składniki

  • 8 jajek
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 140 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 5 g szczypiorku, świeżego, drobno pokrojonego (ok. ½ pęczka)
  • masło, do natłuszczenia foremek do sufletów
  • 80 - 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, chudego, pokrojonego w kostkę
    lub 80 - 100 g szynki, gotowanej lub wędzonej, pokrojonej w kostkę
  • 500 g wody

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
674 kJ / 161 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
1 g
Tłuszcz
13 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy