Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 jajek
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 140 g śmietany, 18% tłuszczu
- 5 g szczypiorku, świeżego, drobno pokrojonego (ok. ½ pęczka)
- masło, do natłuszczenia foremek do sufletów
-
80 - 100
g boczku wędzonego, bez skóry i kości, chudego, pokrojonego w kostkę
lub 80 - 100 g szynki, gotowanej lub wędzonej, pokrojonej w kostkę - 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 674 kJ / 161 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
30 Min
Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia
45min
Sałatka z wędzonym pstrągiem i pesto z oscypkiem
1 Std. 30 Min
Sałatka z kurczakiem i salsą verde
40min
Jajka z boczkiem i papryką z Varomy
40min
Sałatka z kolorowych pomidorów i pesto z rukoli
35 Min
Jajka w kokilkach na parze
45min
Łódeczki z sałaty z kajuńskimi krewetkami i ananasową salsą
25min
Sałatka z indykiem i awokado
35 Min
Gruziński rosół z mięsem z kurczaka i żółtkami (czichirtma)
3h
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45min
Frittata niskowęglowodanowa
40min