Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 22 confiserie au caramel, type Carambar, réfrigérés (voir "Conseil(s)")
-
130
g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
lub 130 g de crème fraîche épaisse, 15% m.g. - 4 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 500 g de mascarpone
- 60 g de sucre vanillé maison (voir "Conseil(s)")
- cacao en poudre pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1625 kJ / 388 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 28 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse vanille-pomme
7h
Pannacotta au chocolat en deux textures
3h 20min
Verrines choco-caramel-speculoos
3u. 40min
Petit flan au pont-l'évêque et aux lardons
45 min
Pannacotta aux 3 chocolats
2h 30min
AVRIL - Riz au lait et caramel au chocolat - Nicolas Masse
2u.
Crème à la pâte de speculoos
2sa 40 dk
Crème dessert aux deux saveurs
1h 15min
Pannacottas after eight
5 Std. 35 Min
Œufs au lait aux Carambar
1h 30 min
Crémeux de Carambar
2h 30min
Iles flottantes aux carambars
1u. 20min