Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 22 confiserie au caramel, type Carambar, réfrigérés (voir "Conseil(s)")
-
130
g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
lub 130 g de crème fraîche épaisse, 15% m.g. - 4 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 500 g de mascarpone
- 60 g de sucre vanillé maison (voir "Conseil(s)")
- cacao en poudre pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1625 kJ / 388 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 28 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
AVRIL - Riz au lait et caramel au chocolat - Nicolas Masse
2 godz.
Iles flottantes aux carambars
1h 20min
Bouchées aux trois chocolats
2 godz. 30 min
Pannacotta au chocolat en deux textures
3h 20 min
Crème au praliné
2 godz. 20 min
Verrines choco-caramel-speculoos
3j 40 menit
Œufs au lait aux Carambar
1 godz. 30 min
Verrines coco, chocolat et speculoos
1 godz. 30 min
Crème à la pâte de speculoos
2h 40min
Crémeux de Carambar
2 godz. 30 min
Pannacottas after eight
5ωρ. 35 λεπτ.
Pannacotta aux 3 chocolats
2 godz. 30 min