Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème anglaise
- 90 g de confiseries au caramel, type Carambar (12 carambars env.), préalablement réfrigérés
- 6 œufs, blancs et jaunes séparés
- 500 g de lait
- 20 g de sucre en poudre, à ajuster en fonction des goûts
Les blancs en neige
- 30 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 692 kJ / 165 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Iles flottantes
1h
Petit flan au pont-l'évêque et aux lardons
45min
Mousse au chocolat magique
15 min
Mille-feuille de crêpes dentelle, sauce au caramel
12h
Crème à la pâte de speculoos
2 godz. 40 min
Crème brûlée aux pralines roses
3h 15min
Œufs au lait aux Carambar
1h 30min
Mousse au caramel salé
4h 30min
Délice au Carambar
2j 30 menit
Crème anglaise
10min
Crémeux de Carambar
2j 30 menit
Mousse au chocolat magique
15 min