Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème anglaise
- 90 g de confiseries au caramel, type Carambar (12 carambars env.), préalablement réfrigérés
- 6 œufs, blancs et jaunes séparés
- 500 g de lait
- 20 g de sucre en poudre, à ajuster en fonction des goûts
Les blancs en neige
- 30 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 692 kJ / 165 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
AVRIL - Riz au lait et caramel au chocolat - Nicolas Masse
2h
Saucisson au chocolat
6h 15min
Le saucisson au chocolat
6h 15min
Iles flottantes
1h
Gâteau au caramel
45 min
Les croustouilles
20 min
Délice au Carambar
2h 30min
Œufs au lait aux Carambar
1h 30min
Crème anglaise
10min
Crémeux de Carambar
2h 30min
Pannacottas after eight
5h 35min
Mousse au chocolat magique
15min