Iles flottantes aux carambars
TM6 TM5 TM31

Iles flottantes aux carambars

4.5 (95 ocen)

Składniki

La crème anglaise

  • 90 g de confiseries au caramel, type Carambar (12 carambars env.), préalablement réfrigérés
  • 6 œufs, blancs et jaunes séparés
  • 500 g de lait
  • 20 g de sucre en poudre, à ajuster en fonction des goûts

Les blancs en neige

  • 30 g de sucre en poudre

Wartości odżywcze
na 1 portions
Kalorie
692 kJ / 165 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
16 g
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy