Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de sucre en poudre blond
- 130 g de biscuits au beurre, type petit-beurre
- 50 g de guimauve ou 12 Chamallows®
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 672 kJ / 161 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Iles flottantes aux carambars
1 Std. 20 Min
Roses des sables
45 Min
Crème anglaise
10 Min
Bouchées caramel-chocolat
4 Std. 45 Min
Crémeux de Carambar
2 Std. 30 Min
Saucisson au chocolat
6 godz. 15 min
Les croustouilles
20 Min
Bouchées aux trois chocolats
2 Std. 30 Min
Millionnaire shortbread
7h 40min
Pâte à tartiner express
15 Min
Saucisson au chocolat blanc
5h 15 min.
Petits oursons guimauve-chocolat
4 Std.