Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 300 g de beurre, préalablement congelé en morceaux
- 2 pincées de sel
- 150 g d'eau
La compote de pommes
- 400 g de pommes, épluchées et coupées en morceaux
- 60 g de caramel au beurre salé
La dorure et le montage
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1986 kJ / 476 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 38.9 g
- Tłuszcz
- 33.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette des rois pomme-cannelle
3sa
Gâteau de Pâques
13h
Sphère chocolat-mandarine
12 Std.
Galette des rois à la crème d'amande
1 Std. 15 Min
Préfou au beurre aillé
3sa
Galette tout chocolat
1h 35 min
Galette des rois poire-chocolat
1 Std. 40 Min
Aumônière de pommes et caramel au beurre salé
40 dk
Mini-bavarois chocolat et framboise
4 Std. 15 Min
Bavarois poire-chocolat
14 Std. 30 Min
Bouchées caramel-chocolat
4h 45 min
Bavarois aux trois chocolats
15h