Aumônière de pommes et caramel au beurre salé

Aumônière de pommes et caramel au beurre salé

4.8 35 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

La pâte à crêpe
  • 2 œufs
  • 10 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café bombée de sucre vanillé maison
  • 100 g de farine de blé
  • 25 g de beurre doux et un peu pour la poêle
  • 250 g de lait
La garniture
  • 3 pommes épluchées, épépinées et coupées en gros morceaux
  • 20 g de beurre doux
  • 2 c. à soupe bombées de caramel au beurre salé

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 252 kcal / 1056 kJ
Białko 6.2 g
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 29.2 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...