Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 200 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
La garniture
- 80 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 1 œuf
- 1 c. à café de gros sel
- 400 g de poire Williams au sirop, coupée en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1542 kJ / 371 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 28.1 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce beurre blanc
20 min
Croquant au chocolat
16h 20min
Sauce beurre blanc
20 min
Galette pomme-caramel au beurre salé
1 godz. 35 min
Galette tout chocolat
1 godz. 35 min
Entremets aux deux chocolats
35min
Gâteau au chocolat léger
3h 15min
Galette des rois pomme-cannelle
3h
Tarte tropézienne façon paris-brest
3h
Royal au chocolat
3h 30min
Charlotte au chocolat
6 godz. 20 min
Tarte poire-chocolat
55min