Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 400 g de crème liquide entière
- 35 g de sucre en poudre
- 15 g de sirop de menthe
- 85 g de chocolat noir 70% de cacao, coupé en carrés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1988 kJ / 477 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 38 g
Alternatywne przepisy
Iles flottantes aux carambars
1 godz. 20 min
Entremets ananas aux petits-beurre
3 godz. 15 min
Crème dessert à la vanille
3h 40 min
Pannacotta au chocolat en deux textures
3h 20 min
Gratin de clémentine
30 min
Crème au praliné
2h 20min
Parfait glacé au chocolat
12 godz. 20 min
Délice au Carambar
2 godz. 30 min
Œufs au lait aux Carambar
1h 30min
Mousse de yaourt au citron
3h 20 min
Verrines coco, chocolat et speculoos
1h 30min
Crémeux de Carambar
2 godz. 30 min