Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 190 g de sucre en poudre
- 1 étoile de badiane
- 800 g de poires, épluchées et coupées en lamelles
- 300 g de fromage blanc nature, 40% m.g.
- 24 - 30 biscuits à la cuillère
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1092.1 kJ / 257.6 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 50.8 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Galette au citron
1h 35 min
Tarte tatin
1h
Galette à l'ananas et au rhum
1h 10min
Moelleux aux pommes
50min
Galette des rois à la crème d'amande
1h 15min
Charlotte chocolat-banane
24h
Charlotte au café façon tiramisu
12h 45min
Charlotte au chocolat
6hod. 20min
Quatre-quarts à l'ananas
45min
Flaugnarde aux poires
50min
Tarte normande
1h 25min
Tarte poire-chocolat
55min