Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de sucre en poudre
- 130 g de biscuits secs, type Petit Beurre®
- 50 g de guimauve ou 12 Chamallows®
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 672 kJ / 161 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Iles flottantes aux carambars
1 Std. 20 Min
Chocolat chaud sur bâtonnet
1 Std. 20 Min
Le saucisson au chocolat
6h 15 min
Sapin en riz soufflé, canneberges et pistaches
1 Std. 30 Min
Saucisson au chocolat blanc
5 Std. 15 Min
Roses des sables
45min
Saucisson au chocolat
6 Std. 25 Min
Les croustouilles
20 Min
Roses des sables
1 Std. 30 Min
Cuillère à café de chocolat
3h 25min
Crème anglaise
10 Min
Mousse au chocolat magique
15 Min