Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de sucre en poudre
- 130 g de biscuits secs, type Petit Beurre®
- 50 g de guimauve ou 12 Chamallows®
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 672 kJ / 161 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rochers coco-chocolat
20 min
Roses des sables
45min
Iles flottantes
1h
Galette des rois au chocolat
1h 40min
Galette des rois poire-chocolat
1h 40min
Le saucisson au chocolat
6h 15min
Saucisson au chocolat
6h 25min
Saucisson au chocolat blanc
5h 15 min
Crème anglaise
10 min
Mousse au chocolat magique
15min
Cannelés
13 Std. 45 Min
Tartinade de chorizo
5min