Urządzenia i Akcesoria
Gulasz soczewicowo-dyniowy
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
60 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g oleju rzepakowego
-
700 g wody
-
1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
300 g dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
200 g marchewki pokrojonej w plastry
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki curry, mielone mielonego
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
200 g czerwonej soczewicy, suszonej opłukanej pod bieżącą wodą
-
300 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 2 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
21 g
Kalorie
959 kJ /
229 kcal
Tłuszcz
5.4 g
Błonnik
7.3 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SYCĄCE DANIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Dal makhani
13 godz. 20 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55 min
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50 min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45 min
Gulasz z zielonej soczewicy
55 min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 min
Curry z pieczoną dynią i ciecierzycą
1 godz.