Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 5 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 60 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g oleju rzepakowego
- 700 g wody
-
1 ½
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej - 300 g dyni Hokkaido, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- 200 g marchewki, pokrojonej w plastry
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki curry, mielone, mielonego
- ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- 200 g czerwonej soczewicy, suszonej, opłukanej pod bieżącą wodą
- 300 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego na 2 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 959 kJ / 229 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Błonnik
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry z kurczaka z dynią i pieczarkami
1 Std.
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 Min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50 Min
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45 Min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 Min
Dyniowe curry z soczewicą i kaszą jaglaną
55 Min
Warzywne curry z mleczkiem kokosowym
50 Min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 Min
Gulasz z soczewicą
2 Std. 50 Min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45 Min
Ragout z soczewicą i burakami
2h 10min
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40 Min