Urządzenia i Akcesoria
Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki100 g sera pecorino pokrojonego na 3 cm kawałki
-
110 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
60 g oliwy z oliwek
-
200 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
150 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
-
500 g boczniaków, świeżych pokrojonych na ok. 1 cm kawałki
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki z zalewą
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
2 liście laurowe, suszone
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego
-
4 gałązki tymianku, świeżego
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
2 łyżeczki cukru
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
800 g cukinii pokrojonej w cienkie podłużne paski (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1649.7 mg
Białko
16.5 g
Kalorie
1567.9 kJ /
374.8 kcal
Tłuszcz
22.8 g
Błonnik
9.5 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Węglowodany
30.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ratatouille z bobem
1 godz.
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45 min
Burgery z soczewicy i purée z bobu
1 godz. 10 min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1 godz.
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1 godz. 15 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1 godz. 10 min
Wegański bigos z boczniakami
1 godz. 40 min
Tofu po koreańsku
1 godz. 20 min