Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem

Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem

4.6 748 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g sera pecorino pokrojonego na 3 cm kawałki
    100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 110 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 60 g oliwy z oliwek
  • 200 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
  • 150 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
  • 500 g boczniaków, świeżych pokrojonych na ok. 1 cm kawałki
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki z zalewą
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 2 gałązki rozmarynu, świeżego
  • 4 gałązki tymianku, świeżego
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 2 łyżeczki cukru
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • 800 g cukinii pokrojonej w cienkie podłużne paski (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 374.8 kcal / 1567.9 kJ
Białko 16.5 g
Tłuszcz 22.8 g
Węglowodany 30.8 g
Błonnik 9.5 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 1649.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...