
Urządzenia i Akcesoria
Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
100 g sera pecorino pokrojonego na 3 cm kawałki
-
110 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
60 g oliwy z oliwek
-
200 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
150 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
-
500 g boczniaków, świeżych pokrojonych na ok. 1 cm kawałki
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki z zalewą
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
2 liście laurowe, suszone
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego
-
4 gałązki tymianku, świeżego
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
2 łyżeczki cukru
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
800 g cukinii pokrojonej w cienkie podłużne paski (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
374.8 kcal /
1567.9 kJ
Białko
16.5 g
Tłuszcz
22.8 g
Węglowodany
30.8 g
Błonnik
9.5 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
1649.7 mg