
Urządzenia i Akcesoria
Żytni zakwas chlebowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 96 godz.
470 g
Składniki
-
ziaren żyta (patrz wskazówka)370 g
-
wody źródlanej lub przegotowanej (patrz wskazówka)400 g
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
266.1 kcal /
1113.3 kJ
Białko
8.1 g
Tłuszcz
1.3 g
Węglowodany
59.7 g
Błonnik
11.9 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Chleb pszenny na zakwasie
12 godz.
Żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z suszonymi śliwkami
16 godz. 30 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z oliwkami
5 godz. 10 min
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16 godz. 30 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pięcioma ziarnami
18 godz. 45 min
Chleb żytni pełnoziarnisty na zakwasie
16 godz.
Chleb żytni na zakwasie z siemieniem lnianym
16 godz.
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy na zakwasie żytnim
17 godz. 20 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie
18 godz. 20 min
Chleb czworaczek
1 godz. 30 min
Pszenno-żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z maślanką i słonecznikiem
18 godz. 45 min
Chleb żytni na zakwasie
17 godz. 25 min