Chleb czworaczek

Chleb czworaczek

4.8 798 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
15 kromek

Składniki

  • 10 g siemienia lnianego
  • ½ łyżeczki nasion babki płesznik (psyllium)
  • 10 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 1 szczypta cukru
  • 100 g żytniego zakwasu chlebowego
  • 400 g mąki pszennej typ 550
  • 50 g mąki żytniej typ 720
  • 10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta
    10 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta
  • 100 g ziaren słonecznika
    100 g pestek dyni
  • 250 - 300 g wody ciepłej
  • 10 g soli

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 205.3 kcal / 859.4 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 4.8 g
Węglowodany 35.7 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 261.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...