
Urządzenia i Akcesoria
Chleb pszenny na zakwasie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz.
30 kromek
Składniki
Zaczyn
-
ziaren pszenicy (patrz wskazówka)150 g
-
wody źródlanej lub przegotowanej (patrz wskazówka)150 g
-
żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka) lub pszennego zakwasu chlebowego1 - 2 łyżki
Ciasto właściwe
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750550 g
-
wody źródlanej lub przegotowanej400 g
-
słonecznika łuskanego pestek dyni lub ziaren sezamu3 - 6 łyżek
-
soli15 g
-
świeżych drożdży (opcjonalnie) pokruszonych (patrz wskazówka)5 g
-
masło ilość do natłuszczenia formy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
85.4 kcal /
357.4 kJ
Białko
2.8 g
Tłuszcz
0.6 g
Węglowodany
17.1 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
195.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA V
10 Przepisów
Polska
Polska