
Urządzenia i Akcesoria
Chleb pszenno-żytni na zakwasie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 18 godz. 20 min
26 kromek
Składniki
-
220 g żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)
-
510 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
330 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
15 g soli
-
skrobia ziemniaczana do oprószenia koszyka do wyrastania chleba
-
10 kostek lodu do zaparowania piekarnika
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
81.9 kcal /
343 kJ
Białko
2.5 g
Tłuszcz
0.4 g
Węglowodany
17.4 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
224.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA III
10 Przepisów
Polska
Polska