Chleb pszenno-żytni na zakwasie

Chleb pszenno-żytni na zakwasie

4.6 417 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 18 godz. 20 min
26 kromek

Składniki

  • 220 g żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)
  • 510 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 330 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 15 g soli
  • skrobia ziemniaczana do oprószenia koszyka do wyrastania chleba
  • 10 kostek lodu do zaparowania piekarnika

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 81.9 kcal / 343 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 0.4 g
Węglowodany 17.4 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Sód 224.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...