Boeuf Bourguignon
TM5 TM31 TM6

Boeuf Bourguignon

4.1 (78 ocen)

Składniki

  • 2 Zwiebeln, halbiert
  • 800 g Rindfleisch, aus der Schulter, in Würfeln (3 cm)
  • 300 g Rotwein
  • 2 Stängel Thymian
  • 1 Lorbeerblatt, getrocknet
  • 1 TL Pfefferkörner, schwarz, angedrückt
  • 8 Stängel Petersilie, abgezupft
  • 2 EL Olivenöl
  • 150 g durchwachsener Bauchspeck, geräuchert, gewürfelt
  • 1 EL Tomatenmark
  • 200 g Rindfleischbrühe
  • ¾ TL Salz
  • 800 g Kartoffeln, festkochend, klein (z.B. Drillinge)
  • 10 Schalotten, klein, längs halbiert
  • 200 g Möhren, in Stücken (2 cm)
  • 20 g Butterschmalz
  • 300 g Champignons, geviertelt
  • 1 EL Butter
  • 3 Prisen Pfeffer

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2267 kJ / 540 kcal
Białko
36 g
Węglowodany
29 g
Tłuszcz
28 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy