Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 800 g Rindfleisch, aus der Schulter, in Würfeln (3 cm)
- 300 g Rotwein
- 2 Stängel Thymian
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 TL Pfefferkörner, schwarz, angedrückt
- 8 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 EL Olivenöl
- 150 g durchwachsener Bauchspeck, geräuchert, gewürfelt
- 1 EL Tomatenmark
- 200 g Rindfleischbrühe
- ¾ TL Salz
- 800 g Kartoffeln, festkochend, klein (z.B. Drillinge)
- 10 Schalotten, klein, längs halbiert
- 200 g Möhren, in Stücken (2 cm)
- 20 g Butterschmalz
- 300 g Champignons, geviertelt
- 1 EL Butter
- 3 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2267 kJ / 540 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Coq au vin
2 godz.
Enten-Pastilla mit Aprikosen und Pinienkernen
50 min
Boeuf Bourguignon
1 Std. 30 Min
Ossobuco
1h 20 min
Wildschwein-Ragout
1 Std. 30 Min
Rindfleisch in Rotwein
2u. 15min
Irish Stew
1 Std. 30 Min
Boeuf bourgignon mit böhmischen Knödeln
26h
Marinierte Rinder-Hüftsteaks
3h 15min
Pichelsteiner Eintopf
1h 10 min
Gulasch Stroganoff
1h 10 min
Rindergeschnetzeltes Stroganoff
1 godz. 40 min