Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

4.1 83 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Rindfleisch aus der Schulter, in Würfeln (3 cm)
    800 g
  • Rotwein
    300 g
  • Thymian
    2 Stängel
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Pfefferkörner, schwarz angedrückt
    1 TL
  • Petersilie abgezupft
    8 Stängel
  • Olivenöl
    2 EL
  • durchwachsener Bauchspeck, geräuchert gewürfelt
    150 g
  • Tomatenmark
    1 EL
  • Rindfleischbrühe
    200 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Kartoffeln, festkochend klein (z.B. Drillinge)
    800 g
  • Schalotten klein, längs halbiert
    10
  • Möhren in Stücken (2 cm)
    200 g
  • Butterschmalz
    20 g
  • Champignons geviertelt
    300 g
  • Butter
    1 EL
  • Pfeffer
    3 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 540 kcal / 2267 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...