Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 60 g Staudensellerie (2 Stangen), in Stücken (3 cm)
- 30 g Olivenöl
- 1 EL brauner Zucker
- 1 EL Tomatenmark
- ½ TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 EL Oregano, getrocknet
- 1 EL Thymian, getrocknet
- 2 EL Paprika rosenscharf
- 1 Dose geschälte Tomaten (400 g)
- 800 g Geflügelfond
-
1
Lorbeerblatt, getrocknet
lub 1 Lorbeerblatt, frisch - ½ TL Salz
- 500 g Blumenkohl, in Röschen
- 200 g Kabanossi, in Scheiben
- 2 Spitzpaprika, rot, in Scheiben
- 300 g Garnelen, roh, geschält
- 2 EL Worcester-Sauce
- 1 - 2 EL Limettensaft
- 20 g Koriander, abgezupft, fein gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2222 kJ / 530 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fischeintopf mit Koriander
45min
Fischfilet mit Chakalaka-Gemüse und Dill-Butter
50min
Shrimp Creole
40min
Hähnchen-Eintopf mit Chorizo und Kichererbsen
40min
Fisch-Minestrone
50min
Provenzialisches Lammragout
1h 40min
Lammeintopf mit Paprika
50min
Paprika-Rindfleisch-Eintopf
50min
Seafood-Eintopf
50min
Mallorquinische Fischsuppe
35min
Gambas Piri-Piri
25min
Gulaschsuppe deluxe
2h