![Hähnchen-Ragout Hähnchen-Ragout](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/00A54158-3FD4-41F1-9D87-59F3CC40D115/Derivates/b4144a4a-54a3-4a4e-a744-29f2c050bb15.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Hähnchenbrustfilets (à ca. 200 g), ohne Haut, waagerecht halbiert
- 1 ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 1000 g Wasser
- 400 g Romanesco, in Röschen
- 2 Schalotten, halbiert
- 40 g Butter
- 40 g Mehl
- 1 Zitrone, Bio, 1 TL Schale fein abgerieben, 2 EL Saft ausgepresst
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Hühnerbrühe für je 0,5 l Wasser - 150 g Sahne
- 4 Stängel Estragon, abgezupft
- 1 Prise Zucker
- 2 Prisen Muskat
- 2 Eigelb
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1691 kJ / 404 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hähnchen-Eintopf mit Spinat
1h
Schweinefilet à la Tafelspitz
50min
Gebratene Kalbsleber mit Petersilienwurzelpüree
1h 10min
Beschwipster Gockel
9 godz.
Gefüllter Blumenkohl
1h 20min
Hackbraten mit Porree-Kartoffeln
1 godz. 30 min
Schweinefilet mit Senfsauce
50min
Kasseler mit Grüner Sauce
40 min
Schweinemedaillons mit Spitzkohl-Pilz-Rahm
30min
Kasseler auf Wirsing mit Kartoffeln und Frischkäsesauce
1h
Kohlrabi mit Kerbelsauce, Putenstreifen und Kartoffeln
50min
Hühnerfrikassee
1h 20min