Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Hähnchenbrustfilets (à ca. 200 g), ohne Haut, waagerecht halbiert
- 1 ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 1000 g Wasser
- 400 g Romanesco, in Röschen
- 2 Schalotten, halbiert
- 40 g Butter
- 40 g Mehl
- 1 Zitrone, Bio, 1 TL Schale fein abgerieben, 2 EL Saft ausgepresst
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Hühnerbrühe für je 0,5 l Wasser - 150 g Sahne
- 4 Stängel Estragon, abgezupft
- 1 Prise Zucker
- 2 Prisen Muskat
- 2 Eigelb
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1691 kJ / 404 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schweinefilet mit Senfsauce
50 min
Schweinefilet à la Tafelspitz
50 min
Frikadellen mit Rahmgemüse
40min
Speck-Keulen mit Rahmsauerkraut
1h 30min
Hähnchen-Eintopf mit Spinat
1 godz.
Schweinefilet mit Fenchelgemüse und Champignonweizen
50 min
Filets mit Apfel-Zwiebel-Sauce
3h
Hühnersuppe (gebunden)
35 min
Hackbraten Königsberger Art
1 Std. 15 Min
Hackbraten mit Porree-Kartoffeln
1h 30min
Hühnerfrikassee
1h 20min
Putengeschnetzeltes zu Reis
40min