Hähnchen-Ragout

Hähnchen-Ragout

4.0 43 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Hähnchenbrustfilets (à ca. 200 g), ohne Haut, waagerecht halbiert
    2
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    4 Prisen
  • Wasser
    1000 g
  • Romanesco in Röschen
    400 g
  • Schalotten halbiert
    2
  • Butter
    40 g
  • Mehl
    40 g
  • Zitrone Bio, 1 TL Schale fein abgerieben, 2 EL Saft ausgepresst
    1
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Hühnerbrühe für je 0,5 l Wasser
  • Sahne
    150 g
  • Estragon abgezupft
    4 Stängel
  • Zucker
    1 Prise
  • Muskat
    2 Prisen
  • Eigelb
    2

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 404 kcal / 1691 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...