Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Fischfond
- 100 g Wasser
- 300 g Steinbeißer, in Stücken (2 cm)
- 300 g frische Lachsfilets, in Stücken (2 cm)
-
200
g Krabben, geschält
lub 200 g Shrimps, roh, geschält - 10 g Zitronensaft
- 1 ¼ TL Salz
- 40 g Speisestärke
-
50
g Noilly Prat
lub 50 g Wermut - 100 g Sahne
- 3 Eigelb
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1634 kJ / 390 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Bouillabaisse
1 Std.
Fischrouladen mit Gemüse-Bandnudeln
40 min
Seezungenröllchen
50 min
Tagine mit Seeteufel
1 Std.
Zitronen-Hähnchen
50 min
Lammhüfte mit Erbsen-Minz-Püree
50 min
Fisch mit Fenchelgemüse an Orangensauce
45 min
Heilbutt auf Champagnerkraut mit Trauben und Speck
40 min
Mediterraner Fencheleintopf mit Fisch
50 min
Seeteufel an Tomatenrahm mit grünen Bohnen und Grillkartoffeln
40 min
Seezungenfilets mit Weißwein-Champignon-Sauce
40 min
Mediterrane Fischfilets mit Gemüse
40 min