![Lampredotto Lampredotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DADCD2A0-4FEC-47F3-B4BF-80C4C7823C42/Derivates/0422eae9-f4f2-44b5-ab80-55b086972f17.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla a pezzi
- 30 g di carota a pezzi
- 30 g di sedano a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di porri a rondelle
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 400 g di pomodori pelati
- 100 g di acqua
- 500 g di trippa tipo lampredotto
- 1 patata a cubetti
- 1 pizzico di peperoncino secco piccante
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1126 kJ / 269 kcal
- Białko
- 23.2 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Zuppa di baccalà alle cipolle
35min
Pan co' Santi
7h
Schiacciata con l'uva
2h
Peposo toscano
1h 30min
Trippa all'empolese
1h 15min
Schiacciata fiorentina
50min
Paté di fegatini
30min
Castagnaccio
1h
Trippa alla fiorentina
1h 15min
Crostini con fegatini di pollo
40min
Pappa al pomodoro
35min
Trippa alla parmigiana
1h 20min